Parka voor praktische heren

 

Ben je weleens gaan ijsvissen? Dan is de kans groot dat je toen een parka aan had. Ben je nog niet bekend met jassen in deze stijl? Het gaat om het perfecte compromis tussen comfort en stijl – uiteraard in jasvorm. De parka is gemaakt van duurzame materialen, is goed gevoerd en heeft een capuchon. Trek hem over je nette jasje aan om mensen te verrassen – en draag hem als go-to jas als je in ons koude kikkerlandje een beetje warm, droog en stijlvol wilt blijven. Meer weten over de parka? Check de info hieronder.

Alles over de parka

De naam van de parka jas komt uit het Amerikaans-Engels. Zij leenden het woord weer van de Russen. Hier betekent parka letterlijk: ‘een jas gemaakt van pels.’ Je herkent een parka meestal aan de capuchon die eraan verbonden is (meestal met bontkraag).   

De parka werd eerst gebruikt in de Amerikaanse krijgsmacht. Vanaf de jaren ’60 was de jas te koop bij winkels waar mensen tweedehandse legerspullen kon kopen (de zogenaamde armydumps). Daarna werd de jas zo populair, dat we ons nu geen wereld zonder de parka meer kunnen voorstellen.

De parka was een grote hit in de jaren ’60 en is sinds dat moment eigenlijk nooit weggeweest. Ieder jaar kun je deze jas in verschillende verschijningsvormen weer spotten in de wintercollecties van verschillende ontwerpers. Wat de jas eigenlijk pas echt sterrenstatus gaf, was de nylon uitvoering die op een gegeven moment op de markt kwam. Dankzij de gewatteerde voering en capuchon (met bont afgewerkt) is de jas lekker warm – en dus populair.

Parka scoren bij Style Italy

Bij Style Italy hebben we veel kwalitatief hoogwaardige winterjasjes in de aanbieding – genoeg om de keuze best moeilijk voor je te maken. Je kunt de jassen bekijken op StyleItaly.nl. Dankzij ons gevarieerde aanbod durven wij te gokken dat er iets tussen zit waar je blij van wordt – zoals een prachtige parka.

Omdat we bij StyleItaly.nl weten dat je van tijd tot tijd af moet wisselen (bij verschillende gelegenheden horen andere jassen),  hebben we ons best gedaan om voor zoveel mogelijk moois

 

Geef een reactie